Rätter

Ostsås m. kalkon

Kalkon är ett livsmedel som är en populär ingrediens i en mångsidig rätt. Ofta används den tillsammans med en krämig ostbaserad sås som är en utmärkt smaksättare. Denna rätt är en uppskattad måltid som passar att servera som en del av en festmåltid eller lättare middag.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)144Energi
Energi (kj)603
Protein (g)10Makronutrienter
Fett totalt (g)8.91
Kolhydrater, tillg. (g)6
Kalcium (mg)172Mineraler
Järn (mg)0.1
Fosfor (mg)246
Selen (µg)5
Zink (mg)1
Magnesium (mg)18
Folat (µg)13.2
Jod (µg)34
Kalium (mg)171
Natrium (mg)570
Salt, NaCl (g)1.4
Vitamin A (RE/µg)61.2Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.07
Vitamin B12 (µg)0.68
Vitamin C (mg)0.5
Vitamin D (µg)0.92
Vitamin E (mg)0.8
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)58
Betakaroten/β-Karoten (µg)38
Tiamin (mg)0.05
Riboflavin (mg)0.15
Niacin (mg)1.71
Niacinekvivalenter (NE/mg)3.79
Sockerarter tot. (g)3.6Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)3.6
Summa mättade fettsyror (g)4.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.5
Laurinsyra C12:0 (g)0.2
Myristinsyra C14:0 (g)0.6
Palmitinsyra C16:0 (g)2
Stearinsyra C18:0 (g)0.7
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)3.1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)2.8
Summa fleromättade fettsyror (g)1.1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.8
Linolensyra C18:3 (g)0.3
Arakidonsyra C20:4 (g)0.3
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)27.4
Vatten (g)72.6
Alkohol (g)0
Aska (g)2.4
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen