Rätter

Chili- och mangosås

En söt- och syrlig smakblandning som passar till det mesta. En kombination av chili och mango skapar en unik smak som är lätt att laga och som passar till både kött och fisk. Genom att utforska olika ingredienser kan man skapa en personlig sås som passar perfekt till en måltid.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)117Energi
Energi (kj)491
Protein (g)1.3Makronutrienter
Fett totalt (g)8.44
Kolhydrater, tillg. (g)8.9
Kalcium (mg)37Mineraler
Järn (mg)0.2
Fosfor (mg)31
Selen (µg)0.4
Zink (mg)0.2
Magnesium (mg)9
Folat (µg)17.8
Jod (µg)25.3
Kalium (mg)143
Natrium (mg)220
Salt, NaCl (g)0.6
Vitamin A (RE/µg)64Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.07
Vitamin B12 (µg)0.07
Vitamin C (mg)22.4
Vitamin D (µg)0.04
Vitamin E (mg)1.9
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)29.8
Betakaroten/β-Karoten (µg)403
Tiamin (mg)0.04
Riboflavin (mg)0.05
Niacin (mg)0.55
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.81
Sockerarter tot. (g)6.9Sockerarter
Monosackarider (g)2.7
Disackarider (g)4.2
Summa mättade fettsyror (g)2.7Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.4
Laurinsyra C12:0 (g)0.1
Myristinsyra C14:0 (g)0.4
Palmitinsyra C16:0 (g)1.3
Stearinsyra C18:0 (g)0.5
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)3.7Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)3.5
Summa fleromättade fettsyror (g)1.4Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1
Linolensyra C18:3 (g)0.5
Arakidonsyra C20:4 (g)0.5
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)13.6
Vatten (g)79.7
Alkohol (g)0
Aska (g)0.9
Avfall (skal, etc)(%)18.9
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen