Rätter
Bondomelett m. bönor
En bondomelett är en typ av äggomelett som innehåller bönor. Många olika typer av bönor kan användas, som exempelvis sojabönor, borlottibönor, kidneybönor eller vita bönor. Bondomeletten är ett nyttigt och kraftigt mål som kan varieras med olika grönsaker och kryddor för att passa smaklökarna.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 113 | Energi |
Energi (kj) | 475 | |
Protein (g) | 6.6 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 5.37 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 8.7 | |
Kalcium (mg) | 34 | Mineraler |
Järn (mg) | 1 | |
Fosfor (mg) | 95 | |
Selen (µg) | 5.8 | |
Zink (mg) | 0.8 | |
Magnesium (mg) | 19 | |
Folat (µg) | 27.7 | |
Jod (µg) | 23.9 | |
Kalium (mg) | 232 | |
Natrium (mg) | 334 | |
Salt, NaCl (g) | 0.8 | |
Vitamin A (RE/µg) | 64.2 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.13 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.38 | |
Vitamin C (mg) | 9.7 | |
Vitamin D (µg) | 0.85 | |
Vitamin E (mg) | 1.9 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 58.4 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 65 | |
Tiamin (mg) | 0.09 | |
Riboflavin (mg) | 0.12 | |
Niacin (mg) | 1.1 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 2.45 | |
Sockerarter tot. (g) | 1.1 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.8 | |
Disackarider (g) | 0.4 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 1.2 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.8 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.3 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 2.6 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.1 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 2.4 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 1.1 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.8 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.2 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.2 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 81.1 | |
Vatten (g) | 75.7 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.5 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 3.9 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket