Rätter

Korv falukorv ugnsstekt m. ajvar

Ugnsstekt korv med ajvar är en populär rätt som passar bra till både lunch och middag. Den har en god smak och innehåller en mängd näringsämnen som är bra för hälsan. På sidan livsmedelsdata.se kan du ta reda på mer om den här rätten och vilka näringsämnen den innehåller.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)243Energi
Energi (kj)1019
Protein (g)8.8Makronutrienter
Fett totalt (g)21.3
Kolhydrater, tillg. (g)4.6
Kalcium (mg)84Mineraler
Järn (mg)0.9
Fosfor (mg)106
Selen (µg)2.7
Zink (mg)1.5
Magnesium (mg)14
Folat (µg)8.4
Jod (µg)37.3
Kalium (mg)124
Natrium (mg)845
Salt, NaCl (g)2.1
Vitamin A (RE/µg)96.2Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.16
Vitamin B12 (µg)0.7
Vitamin C (mg)5.2
Vitamin D (µg)0.22
Vitamin E (mg)1.1
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)66.9
Betakaroten/β-Karoten (µg)277
Tiamin (mg)0.08
Riboflavin (mg)0.12
Niacin (mg)1.38
Niacinekvivalenter (NE/mg)3.12
Sockerarter tot. (g)2Sockerarter
Monosackarider (g)0.9
Disackarider (g)1.1
Summa mättade fettsyror (g)9.6Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.6
Laurinsyra C12:0 (g)0.2
Myristinsyra C14:0 (g)0.9
Palmitinsyra C16:0 (g)5.2
Stearinsyra C18:0 (g)2.4
Arakidinsyra C20:0 (g)0.1
Summa enkelomättade fettsyror (g)8.4Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.6
Oljesyra C18:1 (g)7.5
Summa fleromättade fettsyror (g)2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.5
Linolensyra C18:3 (g)0.2
Arakidonsyra C20:4 (g)0.2
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)57.6
Vatten (g)62.1
Alkohol (g)0
Aska (g)2.7
Avfall (skal, etc)(%)0.1
Tillsatt socker (g)1
Fritt socker (g)1

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen