Rätter
Köttfärslåda
Köttfärs är en vanlig ingrediens i många livsmedel. Det finns ett stort utbud av produkter som innehåller köttfärs, alltifrån färdiglagade rätter till färska produkter. En populär produkt som innehåller köttfärs är en låda med köttfärs. Det är en färdiglagad rätt som innehåller en mängd näringsämnen som kroppen behöver. På Livsmedelsdata.se finns detaljerad information om näringsämnen i köttfärslådan.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 125 | Energi |
Energi (kj) | 521 | |
Protein (g) | 8.8 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 6.35 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 7.5 | |
Kalcium (mg) | 48 | Mineraler |
Järn (mg) | 1.1 | |
Fosfor (mg) | 110 | |
Selen (µg) | 3.8 | |
Zink (mg) | 1.7 | |
Magnesium (mg) | 18 | |
Folat (µg) | 8.4 | |
Jod (µg) | 27.9 | |
Kalium (mg) | 250 | |
Natrium (mg) | 277 | |
Salt, NaCl (g) | 0.7 | |
Vitamin A (RE/µg) | 29.4 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.12 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.48 | |
Vitamin C (mg) | 6.1 | |
Vitamin D (µg) | 0.23 | |
Vitamin E (mg) | 0.8 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 24 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 61 | |
Tiamin (mg) | 0.11 | |
Riboflavin (mg) | 0.1 | |
Niacin (mg) | 2.27 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 3.94 | |
Sockerarter tot. (g) | 1.7 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.9 | |
Disackarider (g) | 0.8 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 2.6 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0.1 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.2 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 1.4 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.8 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 2.7 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.2 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 2.4 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.6 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.4 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.1 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.1 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 36.2 | |
Vatten (g) | 74.8 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.5 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 1.3 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket