Rätter

Majssås

Majssås är en populär ingrediens som används i många olika rätter. Det är en slags flytande ”sås” som är gjord av mjölk och majsstärkelse. Den är relativt kalorisnål och är ett bra alternativ för att höja näringsvärdet i en måltid. På denna sida kan du läsa mer om majssåsens innehåll och hur du använder den.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)98Energi
Energi (kj)408
Protein (g)2.1Makronutrienter
Fett totalt (g)7.23
Kolhydrater, tillg. (g)5.7
Kalcium (mg)26Mineraler
Järn (mg)0.2
Fosfor (mg)41
Selen (µg)0.3
Zink (mg)0.2
Magnesium (mg)10
Folat (µg)16.6
Jod (µg)60.9
Kalium (mg)76
Natrium (mg)1725
Salt, NaCl (g)4.3
Vitamin A (RE/µg)57.6Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.03
Vitamin B12 (µg)0.37
Vitamin C (mg)0.7
Vitamin D (µg)0.04
Vitamin E (mg)0.2
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)54.4
Betakaroten/β-Karoten (µg)33
Tiamin (mg)0.02
Riboflavin (mg)0.06
Niacin (mg)0.72
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.11
Sockerarter tot. (g)2.8Sockerarter
Monosackarider (g)0.1
Disackarider (g)2.5
Summa mättade fettsyror (g)4.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.5
Laurinsyra C12:0 (g)0.2
Myristinsyra C14:0 (g)0.6
Palmitinsyra C16:0 (g)2.1
Stearinsyra C18:0 (g)0.7
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)2Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.2
Oljesyra C18:1 (g)1.8
Summa fleromättade fettsyror (g)0.4Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.4
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)31Övrigt
Kolesterol (mg)17.2
Vatten (g)79.1
Alkohol (g)0
Aska (g)4.9
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen