Rätter

Gryta indisk lammgryta

En indisk lammgryta är en kryddig och smakrik rätt som innehåller olika ingredienser som lamm, grönsaker, tomat, ingefära och kryddor. Den är en av de vanligaste rätterna i det indiska köket. Livsmedelsdatabasen erbjuder information om näringsämnen i rätten, så att man kan få en djupare förståelse för innehållet.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)122Energi
Energi (kj)511
Protein (g)9.4Makronutrienter
Fett totalt (g)7.58
Kolhydrater, tillg. (g)3.7
Kalcium (mg)14Mineraler
Järn (mg)0.9
Fosfor (mg)99
Selen (µg)3.5
Zink (mg)1.4
Magnesium (mg)15
Folat (µg)2.9
Jod (µg)26.1
Kalium (mg)126
Natrium (mg)365
Salt, NaCl (g)0.9
Vitamin A (RE/µg)9.1Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.1
Vitamin B12 (µg)0.32
Vitamin C (mg)1.5
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)1.2
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)5
Betakaroten/β-Karoten (µg)46
Tiamin (mg)0.06
Riboflavin (mg)0.08
Niacin (mg)3.04
Niacinekvivalenter (NE/mg)4.75
Sockerarter tot. (g)2.8Sockerarter
Monosackarider (g)1.5
Disackarider (g)1.3
Summa mättade fettsyror (g)2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.2
Palmitinsyra C16:0 (g)1
Stearinsyra C18:0 (g)0.6
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)3.7Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)3.5
Summa fleromättade fettsyror (g)1.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.8
Linolensyra C18:3 (g)0.3
Arakidonsyra C20:4 (g)0.3
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)29.3
Vatten (g)77
Alkohol (g)0
Aska (g)1.5
Avfall (skal, etc)(%)1.9
Tillsatt socker (g)1
Fritt socker (g)1

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen