Rätter
Lasagne m. skinka
En italiensk klassiker som är gjord på lager av pasta som mellanlagras med en färsblandning och skinka. Den är gräddad med ost och serveras som en het och mättande rätt. Genom att titta på Livsmedelsdatas sida kan du se näringsämnen för att få en bild av vad som ingår i denna populära måltid.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 117 | Energi |
Energi (kj) | 489 | |
Protein (g) | 7.6 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 3.86 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 12.3 | |
Kalcium (mg) | 90 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.4 | |
Fosfor (mg) | 113 | |
Selen (µg) | 2.3 | |
Zink (mg) | 0.9 | |
Magnesium (mg) | 18 | |
Folat (µg) | 10 | |
Jod (µg) | 20.2 | |
Kalium (mg) | 184 | |
Natrium (mg) | 589 | |
Salt, NaCl (g) | 1.5 | |
Vitamin A (RE/µg) | 29.5 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.11 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.35 | |
Vitamin C (mg) | 2.8 | |
Vitamin D (µg) | 0.44 | |
Vitamin E (mg) | 0.6 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 21.6 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 94 | |
Tiamin (mg) | 0.13 | |
Riboflavin (mg) | 0.12 | |
Niacin (mg) | 1.42 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 2.92 | |
Sockerarter tot. (g) | 3.2 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 1.2 | |
Disackarider (g) | 2 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 1.9 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0.2 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0.1 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.2 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.9 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.4 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 1.2 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.1 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 1.1 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.4 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.3 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.1 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.1 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 13.2 | |
Vatten (g) | 73 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 2.2 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0.4 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket