Rätter
Pommes frites klyftpotatis friterad frysvara
En friterad fryspotatis är ett livsmedel som är upphettat i olja. Det är vanligen gjort av potatis som är skurna i klyftor och sedan friterade för att få dem att bli knapriga och läckra. Det är ett populärt mellanmål som är lätt att tillaga och kan ätas som en del av en måltid eller som en snacks.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 244 | Energi |
Energi (kj) | 1018 | |
Protein (g) | 2.8 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 13.42 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 25.8 | |
Kalcium (mg) | 12 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.6 | |
Fosfor (mg) | 80 | |
Selen (µg) | 0.3 | |
Zink (mg) | 0.3 | |
Magnesium (mg) | 22 | |
Folat (µg) | 16.5 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 439 | |
Natrium (mg) | 30 | |
Salt, NaCl (g) | 0.1 | |
Vitamin A (RE/µg) | 62.4 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.26 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 2.1 | |
Vitamin D (µg) | 0.23 | |
Vitamin E (mg) | 2.1 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 62.4 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.09 | |
Riboflavin (mg) | 0 | |
Niacin (mg) | 1.07 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 1.5 | |
Sockerarter tot. (g) | 0 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.2 | |
Disackarider (g) | 0.2 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 1.5 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 1 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.4 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0.1 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 6.4 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 6.3 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 5 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 4.3 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.8 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.8 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 52.5 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket