Rätter
Bulgur kokt m. tomat buljong olja
Bulgur är ett näringsrikt, glutenfri livsmedel som är ett populärt alternativ till ris och pasta. Det kokas ofta med tomatbuljong och olja, vilket ger en mångsidig smak. Bulgur innehåller många nyttiga mineraler och vitaminer, vilket gör det till ett bra val som bas för en måltid.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 129 | Energi |
Energi (kj) | 542 | |
Protein (g) | 3.1 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 5.37 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 15.6 | |
Kalcium (mg) | 15 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.5 | |
Fosfor (mg) | 55 | |
Selen (µg) | 1.2 | |
Zink (mg) | 0.5 | |
Magnesium (mg) | 21 | |
Folat (µg) | 13.8 | |
Jod (µg) | 10.7 | |
Kalium (mg) | 155 | |
Natrium (mg) | 324 | |
Salt, NaCl (g) | 0.8 | |
Vitamin A (RE/µg) | 19.8 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.05 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 8.5 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 1.4 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 4.4 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 180 | |
Tiamin (mg) | 0.07 | |
Riboflavin (mg) | 0.08 | |
Niacin (mg) | 1.33 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 1.83 | |
Sockerarter tot. (g) | 1.7 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 1.5 | |
Disackarider (g) | 0.2 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.9 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0.1 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.1 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.5 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.2 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 2.6 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 2.6 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 1.4 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 1.1 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.3 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.3 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 1.9 | |
Vatten (g) | 71.5 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.3 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket