Rätter

Bulgur kokt m. tomat buljong olja

Bulgur är ett näringsrikt, glutenfri livsmedel som är ett populärt alternativ till ris och pasta. Det kokas ofta med tomatbuljong och olja, vilket ger en mångsidig smak. Bulgur innehåller många nyttiga mineraler och vitaminer, vilket gör det till ett bra val som bas för en måltid.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)129Energi
Energi (kj)542
Protein (g)3.1Makronutrienter
Fett totalt (g)5.37
Kolhydrater, tillg. (g)15.6
Kalcium (mg)15Mineraler
Järn (mg)0.5
Fosfor (mg)55
Selen (µg)1.2
Zink (mg)0.5
Magnesium (mg)21
Folat (µg)13.8
Jod (µg)10.7
Kalium (mg)155
Natrium (mg)324
Salt, NaCl (g)0.8
Vitamin A (RE/µg)19.8Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.05
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)8.5
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)1.4
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)4.4
Betakaroten/β-Karoten (µg)180
Tiamin (mg)0.07
Riboflavin (mg)0.08
Niacin (mg)1.33
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.83
Sockerarter tot. (g)1.7Sockerarter
Monosackarider (g)1.5
Disackarider (g)0.2
Summa mättade fettsyror (g)0.9Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.1
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.1
Palmitinsyra C16:0 (g)0.5
Stearinsyra C18:0 (g)0.2
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)2.6Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)2.6
Summa fleromättade fettsyror (g)1.4Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.1
Linolensyra C18:3 (g)0.3
Arakidonsyra C20:4 (g)0.3
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)1.9
Vatten (g)71.5
Alkohol (g)0
Aska (g)1.3
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen