Rätter
Gryta m. kött kyckling typ tapsi
Grytor är en populär, smakrik rätt som utgörs av mat som kokas i en saftig, smakrik sås. Den här varianten innehåller kött och kyckling som kokas med lök, vitlök, paprika, tomat, oliver och andra smakrika ingredienser. Servera grytan med ris eller bröd för att få en fulländad smakupplevelse.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 223 | Energi |
Energi (kj) | 932 | |
Protein (g) | 21.3 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 14.98 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0.8 | |
Kalcium (mg) | 15 | Mineraler |
Järn (mg) | 1.2 | |
Fosfor (mg) | 173 | |
Selen (µg) | 10.9 | |
Zink (mg) | 2.3 | |
Magnesium (mg) | 25 | |
Folat (µg) | 20.3 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 218 | |
Natrium (mg) | 153 | |
Salt, NaCl (g) | 0.4 | |
Vitamin A (RE/µg) | 41.1 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.25 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.51 | |
Vitamin C (mg) | 2 | |
Vitamin D (µg) | 1.28 | |
Vitamin E (mg) | 2.5 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 37.7 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 38 | |
Tiamin (mg) | 0.06 | |
Riboflavin (mg) | 0.17 | |
Niacin (mg) | 5.91 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 9.82 | |
Sockerarter tot. (g) | 0.4 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.4 | |
Disackarider (g) | 0.1 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 4.7 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.2 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 3.4 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 1 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 7 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 1.1 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 5.7 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 2.1 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 1.7 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.1 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.1 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0.1 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 88.2 | |
Vatten (g) | 61.4 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.2 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket