Rätter
Pizza orientalisk
En maträtt som är populär under sommaren är orientalsk pizza. Den består av en kombination av grönsaker, kryddor och örter, samt kan innehålla både kött tillsammans med en god pizzasås. Orientalsk pizza kan serveras som lunch, middag eller som en del i ett buffébord.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 207 | Energi |
Energi (kj) | 865 | |
Protein (g) | 9.2 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 6.59 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 26.5 | |
Kalcium (mg) | 26 | Mineraler |
Järn (mg) | 1.2 | |
Fosfor (mg) | 101 | |
Selen (µg) | 5.1 | |
Zink (mg) | 1.8 | |
Magnesium (mg) | 18 | |
Folat (µg) | 20.4 | |
Jod (µg) | 48 | |
Kalium (mg) | 206 | |
Natrium (mg) | 388 | |
Salt, NaCl (g) | 1 | |
Vitamin A (RE/µg) | 21.7 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.13 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.35 | |
Vitamin C (mg) | 8 | |
Vitamin D (µg) | 0.04 | |
Vitamin E (mg) | 1.3 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 3.1 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 219 | |
Tiamin (mg) | 0.08 | |
Riboflavin (mg) | 0.09 | |
Niacin (mg) | 1.92 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 3.54 | |
Sockerarter tot. (g) | 1.8 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 1.7 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.1 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 1 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.5 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 3.1 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.1 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 2.9 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 1.2 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.9 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.3 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.3 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 17 | |
Vatten (g) | 54.4 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.6 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket