Rätter

Potatisgratäng m. grädde ost värmd frysvara

En rätt som ofta förekommer på många svenska matbord är gratäng med grädde och ost som värms upp från frysförvaring. Den är enkel att tillaga och erbjuder en god smak. För en noggrannare analys av de näringsämnen som den innehåller är det värt att besöka livsmedelsdatas sida om denna rätt.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)158Energi
Energi (kj)660
Protein (g)4.6Makronutrienter
Fett totalt (g)9.39
Kolhydrater, tillg. (g)13.2
Kalcium (mg)97Mineraler
Järn (mg)0.3
Fosfor (mg)110
Selen (µg)1.8
Zink (mg)0.8
Magnesium (mg)21
Folat (µg)25.8
Jod (µg)3.7
Kalium (mg)258
Natrium (mg)356
Salt, NaCl (g)0.9
Vitamin A (RE/µg)56Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.14
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)1.4
Vitamin D (µg)0.2
Vitamin E (mg)0.7
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)55.2
Betakaroten/β-Karoten (µg)10
Tiamin (mg)0.06
Riboflavin (mg)0.13
Niacin (mg)1.09
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.85
Sockerarter tot. (g)1.9Sockerarter
Monosackarider (g)0.2
Disackarider (g)1.7
Summa mättade fettsyror (g)4.7Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.4
Laurinsyra C12:0 (g)0.3
Myristinsyra C14:0 (g)0.5
Palmitinsyra C16:0 (g)2.2
Stearinsyra C18:0 (g)1
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)3.4Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)3.2
Summa fleromättade fettsyror (g)0.8Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.5
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)14
Vatten (g)69.8
Alkohol (g)0
Aska (g)1.7
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen