Rätter

Jordärtskockssoppa veg.

Jordärtskockor är en populär ingrediens som används för att göra vegansk soppa. Den är rik på vitaminer, mineraler och antioxidanter som är viktiga för att bibehålla hälsan. Det är en bra måltid för vegetarianer, veganer och andra som är intresserade av ett hälsosamt kostval. På livsmedelsdata.se finns mer detaljerad information om näringsinnehållet i den veganska jordärtskockssoppan.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)77Energi
Energi (kj)323
Protein (g)1.1Makronutrienter
Fett totalt (g)5.54
Kolhydrater, tillg. (g)4.9
Kalcium (mg)19Mineraler
Järn (mg)0.1
Fosfor (mg)32
Selen (µg)0.2
Zink (mg)0.1
Magnesium (mg)9
Folat (µg)6.9
Jod (µg)17.3
Kalium (mg)162
Natrium (mg)324
Salt, NaCl (g)0.8
Vitamin A (RE/µg)40.8Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.03
Vitamin B12 (µg)0.02
Vitamin C (mg)1.9
Vitamin D (µg)0.12
Vitamin E (mg)0.6
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)36.4
Betakaroten/β-Karoten (µg)53
Tiamin (mg)0.02
Riboflavin (mg)0.02
Niacin (mg)0.52
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.71
Sockerarter tot. (g)1.8Sockerarter
Monosackarider (g)1.3
Disackarider (g)0.4
Summa mättade fettsyror (g)2.7Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.4
Laurinsyra C12:0 (g)0.1
Myristinsyra C14:0 (g)0.4
Palmitinsyra C16:0 (g)1.2
Stearinsyra C18:0 (g)0.5
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)1.8Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)1.7
Summa fleromättade fettsyror (g)0.5Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.3
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)10.9
Vatten (g)85.4
Alkohol (g)0.38
Aska (g)1.3
Avfall (skal, etc)(%)9.3
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen