Grönsaker. baljväxter. svamp

Syltlök inlagd

Syltlök är ett konserveringsmedel som används för att bevara och förlänga hållbarheten hos lök. Det är vanligt att det blir inkokt i socker och ättika, och kan serveras som en del i en sallad eller som en sås. Syltlök innehåller ett brett utbud av näringsämnen, däribland vitaminer, mineraler och antioxidanter.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)83Energi
Energi (kj)349
Protein (g)0.9Makronutrienter
Fett totalt (g)0.1
Kolhydrater, tillg. (g)18.7
Kalcium (mg)17Mineraler
Järn (mg)0.3
Fosfor (mg)23
Selen (µg)0.5
Zink (mg)0.1
Magnesium (mg)3
Folat (µg)20
Jod (µg)0
Kalium (mg)109
Natrium (mg)148
Salt, NaCl (g)0.4
Vitamin A (RE/µg)1.5Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.1
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)5
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.1
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)18
Tiamin (mg)0.02
Riboflavin (mg)0.03
Niacin (mg)0.1
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.25
Sockerarter tot. (g)5Sockerarter
Monosackarider (g)3.5
Disackarider (g)1.5
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)77
Alkohol (g)0
Aska (g)1.8
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)5
Fritt socker (g)5

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen