Rätter

Löksås

En vanlig rätt som ofta serveras till måltider är en kombination av lök och andra ingredienser. Det är en kraftfull rätt som både kan serveras som en sås eller som ett tillbehör. För att få ut det bästa av smak och näring ur löken ska den stekas länge och försiktigt.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)118Energi
Energi (kj)492
Protein (g)1Makronutrienter
Fett totalt (g)7.65
Kolhydrater, tillg. (g)11
Kalcium (mg)24Mineraler
Järn (mg)0.1
Fosfor (mg)29
Selen (µg)0.3
Zink (mg)0.1
Magnesium (mg)9
Folat (µg)5.6
Jod (µg)49.3
Kalium (mg)77
Natrium (mg)769
Salt, NaCl (g)1.9
Vitamin A (RE/µg)41.8Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.05
Vitamin B12 (µg)0.08
Vitamin C (mg)1.5
Vitamin D (µg)0.3
Vitamin E (mg)1.2
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)39.1
Betakaroten/β-Karoten (µg)32
Tiamin (mg)0.01
Riboflavin (mg)0.02
Niacin (mg)0.18
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.34
Sockerarter tot. (g)7.7Sockerarter
Monosackarider (g)4.5
Disackarider (g)3.5
Summa mättade fettsyror (g)2.4Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.2
Laurinsyra C12:0 (g)0.1
Myristinsyra C14:0 (g)0.3
Palmitinsyra C16:0 (g)1.2
Stearinsyra C18:0 (g)0.4
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)3.4Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)3.3
Summa fleromättade fettsyror (g)1.3Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1
Linolensyra C18:3 (g)0.4
Arakidonsyra C20:4 (g)0.4
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)8.5
Vatten (g)77.4
Alkohol (g)0
Aska (g)2.3
Avfall (skal, etc)(%)1.8
Tillsatt socker (g)6
Fritt socker (g)6

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen