Grönsaker. baljväxter. svamp

Gurka inlagd

Inlagda gurkor är ett konserverat livsmedel som oftast görs av säsongens färska gurkor. Konserveringsprocessen kan innebära att de är inlagda i olja eller vinäger, tillsammans med kryddor, lök och vitlök. Inlagda gurkor är ett populärt tillbehör som kan användas till många olika rätter.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)59Energi
Energi (kj)246
Protein (g)0.7Makronutrienter
Fett totalt (g)0.7
Kolhydrater, tillg. (g)11.4
Kalcium (mg)17Mineraler
Järn (mg)0.2
Fosfor (mg)23
Selen (µg)0
Zink (mg)0.2
Magnesium (mg)11
Folat (µg)8
Jod (µg)3
Kalium (mg)129
Natrium (mg)825
Salt, NaCl (g)2.1
Vitamin A (RE/µg)15Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.04
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.2
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)180
Tiamin (mg)0.04
Riboflavin (mg)0.09
Niacin (mg)0.2
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.32
Sockerarter tot. (g)6.1Sockerarter
Monosackarider (g)3.4
Disackarider (g)2.7
Summa mättade fettsyror (g)0.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.2
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0.3Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.2
Linolensyra C18:3 (g)0.2
Arakidonsyra C20:4 (g)0.2
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)82.8
Alkohol (g)0
Aska (g)2.6
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)6
Fritt socker (g)6

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen