Rätter
Champinjonsoppa tillagad pulver m. vatten mjölk
Champinjonsoppa är en populär sopprätt som ofta tillagas med hjälp av ett pulver som blandas med vatten och mjölk. Soppan är rik på näringsämnen och kan variera i smak beroende på ingredienser. Här kan du ta del av näringsinnehållet i denna sopprätt.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 56 | Energi |
Energi (kj) | 236 | |
Protein (g) | 1.6 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 2.59 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 6.5 | |
Kalcium (mg) | 34 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.3 | |
Fosfor (mg) | 38 | |
Selen (µg) | 1.4 | |
Zink (mg) | 0.2 | |
Magnesium (mg) | 5 | |
Folat (µg) | 21.1 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 111 | |
Natrium (mg) | 392 | |
Salt, NaCl (g) | 1 | |
Vitamin A (RE/µg) | 6.5 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.03 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.06 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0.5 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 6.2 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 4 | |
Tiamin (mg) | 0.16 | |
Riboflavin (mg) | 0.08 | |
Niacin (mg) | 0.56 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 0.83 | |
Sockerarter tot. (g) | 1.8 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 1.8 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 1.1 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0.1 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.1 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.5 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.3 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 1.2 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 1.2 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.2 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.1 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 2 | |
Vatten (g) | 87.8 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.3 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket