Rätter
Blomkålssoppa tillagad pulver m. vatten mjölk
En soppa gjord på pulver och vatten tillsammans med mjölk är ett näringsrikt livsmedel. Det innehåller tillräckligt med protein, kolhydrater och fett för att kunna utgöra en hel måltid. På sidan hittar du mer information om näringsämnen som finns i denna soppa.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 51 | Energi |
Energi (kj) | 213 | |
Protein (g) | 1.6 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 2.24 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 5.9 | |
Kalcium (mg) | 33 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.1 | |
Fosfor (mg) | 45 | |
Selen (µg) | 0.5 | |
Zink (mg) | 0.2 | |
Magnesium (mg) | 4 | |
Folat (µg) | 21.8 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 86 | |
Natrium (mg) | 374 | |
Salt, NaCl (g) | 0.9 | |
Vitamin A (RE/µg) | 6.9 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.04 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.08 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0.4 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 6.6 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 4 | |
Tiamin (mg) | 0.23 | |
Riboflavin (mg) | 0.06 | |
Niacin (mg) | 0.15 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 0.41 | |
Sockerarter tot. (g) | 1.8 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.2 | |
Disackarider (g) | 1.6 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 1 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0.1 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.1 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.5 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.3 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 1 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0.9 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.1 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.1 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 2 | |
Vatten (g) | 88.7 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.3 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket