Rätter
Tomatsoppa tillagad pulver m. vatten
Tomatsoppa är en populär måltid som tillagas med hjälp av söt smak av tomater. Den tillagas vanligen med pulver och vatten som ingredienser. Det finns ett antal näringsämnen som är avgörande i den här maten som till exempel vitaminer, mineraler och andra vibrerande ingredienser som hjälper till att förbättra människors hälsa.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 32 | Energi |
Energi (kj) | 136 | |
Protein (g) | 1 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0.8 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 4.6 | |
Kalcium (mg) | 8 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.2 | |
Fosfor (mg) | 22 | |
Selen (µg) | 0.2 | |
Zink (mg) | 0.1 | |
Magnesium (mg) | 5 | |
Folat (µg) | 1 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 133 | |
Natrium (mg) | 310 | |
Salt, NaCl (g) | 0.8 | |
Vitamin A (RE/µg) | 14 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.04 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 2 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0.3 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 168 | |
Tiamin (mg) | 0.02 | |
Riboflavin (mg) | 0.02 | |
Niacin (mg) | 0.3 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 0.47 | |
Sockerarter tot. (g) | 2.6 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 1.4 | |
Disackarider (g) | 1.2 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.2 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.1 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0.2 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0.2 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.4 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.3 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.1 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.1 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 91 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.2 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 2 | |
Fritt socker (g) | 2 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket