Rätter

Tomatsoppa tillagad konserv. m. vatten mjölk

Tomatsoppa är ett livsmedel som tillagas med konserverad tomat, vatten och mjölk som ingredienser. Det är en enkel och god soppa som är lätt att laga. På Livsmedelsdata.se finns det en detaljerad beskrivning av tomatsoppans innehåll av näringsämnen.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)45Energi
Energi (kj)189
Protein (g)1.2Makronutrienter
Fett totalt (g)1.44
Kolhydrater, tillg. (g)6.3
Kalcium (mg)326Mineraler
Järn (mg)0.6
Fosfor (mg)26
Selen (µg)0.7
Zink (mg)0.2
Magnesium (mg)14
Folat (µg)18.6
Jod (µg)0
Kalium (mg)1520
Natrium (mg)416
Salt, NaCl (g)1
Vitamin A (RE/µg)39.9Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.07
Vitamin B12 (µg)0.09
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.8
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)6.6
Betakaroten/β-Karoten (µg)400
Tiamin (mg)0.03
Riboflavin (mg)0.04
Niacin (mg)0.51
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.71
Sockerarter tot. (g)4.6Sockerarter
Monosackarider (g)2.6
Disackarider (g)2
Summa mättade fettsyror (g)0.5Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.1
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.1
Palmitinsyra C16:0 (g)0.2
Stearinsyra C18:0 (g)0.1
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.6Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.5
Summa fleromättade fettsyror (g)0.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.2
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)1.8
Vatten (g)88.6
Alkohol (g)0
Aska (g)1.4
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)2
Fritt socker (g)2

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen