Rätter
Kåldolmar råa u. sås frysvara
Kåldolmar är en populär rätt som kan frysas in och användas till matlagning. Den består av en fyllning av kål och ris som är inslagna i ett matvetebröd. Kåldolmarna kan tillagas både råa och färdiga i sås. De innehåller en mängd näringsämnen och är ett utmärkt alternativ för både vegetariska och veganska måltider.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 88 | Energi |
Energi (kj) | 370 | |
Protein (g) | 5 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 5 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 5.2 | |
Kalcium (mg) | 38 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.5 | |
Fosfor (mg) | 110 | |
Selen (µg) | 1 | |
Zink (mg) | 0.9 | |
Magnesium (mg) | 18 | |
Folat (µg) | 4 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 360 | |
Natrium (mg) | 430 | |
Salt, NaCl (g) | 1.1 | |
Vitamin A (RE/µg) | 1.2 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.2 | |
Vitamin B12 (µg) | 1.5 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0.12 | |
Vitamin E (mg) | 0.1 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 1 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 3 | |
Tiamin (mg) | 0.15 | |
Riboflavin (mg) | 0.11 | |
Niacin (mg) | 1.7 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 2.62 | |
Sockerarter tot. (g) | 2.6 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 2.3 | |
Disackarider (g) | 0.3 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 2.1 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.1 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 1.2 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.6 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 2.3 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.2 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 2 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.3 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.2 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 14 | |
Vatten (g) | 82 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.4 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket