Rätter

Kåldolmar råa u. sås frysvara

Kåldolmar är en populär rätt som kan frysas in och användas till matlagning. Den består av en fyllning av kål och ris som är inslagna i ett matvetebröd. Kåldolmarna kan tillagas både råa och färdiga i sås. De innehåller en mängd näringsämnen och är ett utmärkt alternativ för både vegetariska och veganska måltider.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)88Energi
Energi (kj)370
Protein (g)5Makronutrienter
Fett totalt (g)5
Kolhydrater, tillg. (g)5.2
Kalcium (mg)38Mineraler
Järn (mg)0.5
Fosfor (mg)110
Selen (µg)1
Zink (mg)0.9
Magnesium (mg)18
Folat (µg)4
Jod (µg)0
Kalium (mg)360
Natrium (mg)430
Salt, NaCl (g)1.1
Vitamin A (RE/µg)1.2Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.2
Vitamin B12 (µg)1.5
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.12
Vitamin E (mg)0.1
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)1
Betakaroten/β-Karoten (µg)3
Tiamin (mg)0.15
Riboflavin (mg)0.11
Niacin (mg)1.7
Niacinekvivalenter (NE/mg)2.62
Sockerarter tot. (g)2.6Sockerarter
Monosackarider (g)2.3
Disackarider (g)0.3
Summa mättade fettsyror (g)2.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.1
Palmitinsyra C16:0 (g)1.2
Stearinsyra C18:0 (g)0.6
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)2.3Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.2
Oljesyra C18:1 (g)2
Summa fleromättade fettsyror (g)0.3Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.2
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)14
Vatten (g)82
Alkohol (g)0
Aska (g)1.4
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen