Rätter

KÃ¥lpudding

En traditionell maträtt som är välkänd bland svenskar är kålpudding. Kålpudding är en maträtt som görs av kål, potatis och fläsk som får tillagas tillsammans under lång tid. Det är en rätt som är full av smak och som har ett högt näringsinnehåll. På den här sidan kan du ta reda på mer information om kålpudding och dess näringsämnen.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)111Energi
Energi (kj)465
Protein (g)7.4Makronutrienter
Fett totalt (g)4.47
Kolhydrater, tillg. (g)9.6
Kalcium (mg)54Mineraler
Järn (mg)0.7
Fosfor (mg)97
Selen (µg)3
Zink (mg)1.4
Magnesium (mg)16
Folat (µg)10.5
Jod (µg)51.9
Kalium (mg)202
Natrium (mg)518
Salt, NaCl (g)1.3
Vitamin A (RE/µg)23.6Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.16
Vitamin B12 (µg)0.4
Vitamin C (mg)9.9
Vitamin D (µg)0.34
Vitamin E (mg)0.5
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)16.3
Betakaroten/β-Karoten (µg)87
Tiamin (mg)0.1
Riboflavin (mg)0.1
Niacin (mg)1.36
Niacinekvivalenter (NE/mg)2.77
Sockerarter tot. (g)6.7Sockerarter
Monosackarider (g)4.3
Disackarider (g)2.4
Summa mättade fettsyror (g)1.9Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.1
Palmitinsyra C16:0 (g)1.1
Stearinsyra C18:0 (g)0.6
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)1.8Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)1.6
Summa fleromättade fettsyror (g)0.4Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.3
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)33.2
Vatten (g)75.1
Alkohol (g)0
Aska (g)2.1
Avfall (skal, etc)(%)7.4
Tillsatt socker (g)3
Fritt socker (g)3

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen