Rätter

Moussaka ugnsstekt

En ugnsstekt måltid som är baserad på bland annat potatis, aubergine och köttfärs. Moussaka ugnsstekt är ett populärt grekiskt och turkiskt recept som serveras ofta som en huvudrätt. Det innehåller näringsrika ingredienser som ger en rik smak och uppskattas av både vuxna och barn.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)117Energi
Energi (kj)489
Protein (g)6.8Makronutrienter
Fett totalt (g)7.6
Kolhydrater, tillg. (g)4.7
Kalcium (mg)80Mineraler
Järn (mg)0.7
Fosfor (mg)105
Selen (µg)3.4
Zink (mg)1.2
Magnesium (mg)18
Folat (µg)14.7
Jod (µg)38.6
Kalium (mg)228
Natrium (mg)309
Salt, NaCl (g)0.8
Vitamin A (RE/µg)45.3Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.08
Vitamin B12 (µg)0.38
Vitamin C (mg)3.7
Vitamin D (µg)0.47
Vitamin E (mg)1.5
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)33.9
Betakaroten/β-Karoten (µg)135
Tiamin (mg)0.04
Riboflavin (mg)0.09
Niacin (mg)1.32
Niacinekvivalenter (NE/mg)2.7
Sockerarter tot. (g)3.5Sockerarter
Monosackarider (g)2.2
Disackarider (g)1.4
Summa mättade fettsyror (g)2.8Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.2
Laurinsyra C12:0 (g)0.1
Myristinsyra C14:0 (g)0.3
Palmitinsyra C16:0 (g)1.4
Stearinsyra C18:0 (g)0.7
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)3.4Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)3.2
Summa fleromättade fettsyror (g)0.9Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.6
Linolensyra C18:3 (g)0.2
Arakidonsyra C20:4 (g)0.2
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)32.5
Vatten (g)77.8
Alkohol (g)0
Aska (g)1.7
Avfall (skal, etc)(%)2.4
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen