Rätter

Gratäng broccoligratäng m. skinka

Gratänger är en typ av maträtt som består av olika ingredienser i olika lager som lagts i en form och sedan har gräddats. En populär variant är med broccoligratäng och skinka som ger en smakrik och färgrik rätt. På Livsmedelsdata.se kan du ta reda på näringsvärden för ingredienser som ingår i denna typ av rätt.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)95Energi
Energi (kj)398
Protein (g)9.2Makronutrienter
Fett totalt (g)4.53
Kolhydrater, tillg. (g)3.6
Kalcium (mg)70Mineraler
Järn (mg)0.6
Fosfor (mg)132
Selen (µg)3.3
Zink (mg)1.4
Magnesium (mg)19
Folat (µg)37.4
Jod (µg)25
Kalium (mg)188
Natrium (mg)783
Salt, NaCl (g)2
Vitamin A (RE/µg)60.1Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.16
Vitamin B12 (µg)0.39
Vitamin C (mg)12.2
Vitamin D (µg)0.53
Vitamin E (mg)1.5
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)31.8
Betakaroten/β-Karoten (µg)336
Tiamin (mg)0.12
Riboflavin (mg)0.14
Niacin (mg)1.08
Niacinekvivalenter (NE/mg)2.85
Sockerarter tot. (g)1.6Sockerarter
Monosackarider (g)0.6
Disackarider (g)0.9
Summa mättade fettsyror (g)1.8Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.2
Laurinsyra C12:0 (g)0.1
Myristinsyra C14:0 (g)0.2
Palmitinsyra C16:0 (g)0.9
Stearinsyra C18:0 (g)0.4
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)1.7Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)1.6
Summa fleromättade fettsyror (g)0.6Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.4
Linolensyra C18:3 (g)0.2
Arakidonsyra C20:4 (g)0.2
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)33.5
Vatten (g)78.3
Alkohol (g)0
Aska (g)2.8
Avfall (skal, etc)(%)0.3
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen