Rätter
Majonnäs fett 90% hemlagad
Majonnäs är en populär dressing som ofta används som tillbehör till olika typer av mat. Hemlagad majonnäs består normalt av olja, ägg, citron och senap, och har en hög fetthalt på upp till 90%. Det finns ett flertal näringsämnen i majonnäs som är viktiga för den dagliga kosten.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 784 | Energi |
Energi (kj) | 3281 | |
Protein (g) | 1.5 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 87.81 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0.4 | |
Kalcium (mg) | 33 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.4 | |
Fosfor (mg) | 44 | |
Selen (µg) | 4.8 | |
Zink (mg) | 0.3 | |
Magnesium (mg) | 6 | |
Folat (µg) | 18.7 | |
Jod (µg) | 33 | |
Kalium (mg) | 22 | |
Natrium (mg) | 222 | |
Salt, NaCl (g) | 0.6 | |
Vitamin A (RE/µg) | 53.7 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.02 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.29 | |
Vitamin C (mg) | 0.9 | |
Vitamin D (µg) | 0.69 | |
Vitamin E (mg) | 20.5 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 53.3 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 4 | |
Tiamin (mg) | 0.02 | |
Riboflavin (mg) | 0.05 | |
Niacin (mg) | 0 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 0.34 | |
Sockerarter tot. (g) | 0.1 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 9.3 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.1 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 6.6 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 1.9 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0.4 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 57.5 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.6 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 55.7 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 17 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 12.4 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 4.4 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 4.4 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 75.3 | |
Vatten (g) | 9.1 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 0.8 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket