Frukt. bär

Äpple konserv.

Konserverad äpple är ett livsmedel som ofta används som ingrediens i matlagning eller som ett självständigt mellanmål. Det är en godkänd källa till ett antal näringsämnen, som vitaminer, mineraler och fiber. Dessutom är det lågt i fett och kalorier, vilket gör det till ett hälsosamt val.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)69Energi
Energi (kj)290
Protein (g)0.2Makronutrienter
Fett totalt (g)0.5
Kolhydrater, tillg. (g)14.9
Kalcium (mg)4Mineraler
Järn (mg)0.2
Fosfor (mg)5
Selen (µg)0
Zink (mg)0
Magnesium (mg)2
Folat (µg)1
Jod (µg)0
Kalium (mg)112
Natrium (mg)4
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)2.5Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.03
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0.4
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.1
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)30
Tiamin (mg)0.09
Riboflavin (mg)0.01
Niacin (mg)0.01
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.04
Sockerarter tot. (g)15Sockerarter
Monosackarider (g)3
Disackarider (g)12
Summa mättade fettsyror (g)0.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.1
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.1
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)82.4
Alkohol (g)0
Aska (g)0.2
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen