Rätter

Stuvning vit

Stuvning vit är en traditionell rätt som består av bland annat kött, grönsaker och mjölk. Det är en energirik maträtt som kan innehålla en hel del näringsämnen. Uppgifter från Livsmedelsverket visar att stuvning vit innehåller kolhydrater, fett, protein, vitaminer och mineraler.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)100Energi
Energi (kj)417
Protein (g)4.3Makronutrienter
Fett totalt (g)5.45
Kolhydrater, tillg. (g)8.3
Kalcium (mg)139Mineraler
Järn (mg)0.1
Fosfor (mg)121
Selen (µg)2.2
Zink (mg)0.5
Magnesium (mg)14
Folat (µg)13.6
Jod (µg)76.8
Kalium (mg)187
Natrium (mg)555
Salt, NaCl (g)1.4
Vitamin A (RE/µg)28.5Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.05
Vitamin B12 (µg)0.62
Vitamin C (mg)0.8
Vitamin D (µg)1.33
Vitamin E (mg)0.9
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)26.7
Betakaroten/β-Karoten (µg)22
Tiamin (mg)0.06
Riboflavin (mg)0.16
Niacin (mg)0.11
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.1
Sockerarter tot. (g)5.5Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)5.5
Summa mättade fettsyror (g)1.6Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.1
Laurinsyra C12:0 (g)0.1
Myristinsyra C14:0 (g)0.2
Palmitinsyra C16:0 (g)0.8
Stearinsyra C18:0 (g)0.3
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)2.5Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)2.4
Summa fleromättade fettsyror (g)1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.7
Linolensyra C18:3 (g)0.3
Arakidonsyra C20:4 (g)0.3
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)7.5
Vatten (g)79.6
Alkohol (g)0
Aska (g)2.2
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen