Rätter

Ugnspannkaka lättmjölk

Ugnspannkaka är ett populärt bakverk som även har en enkel variant. Den består av ägg, mjölk och vetemjöl som blandas till en jämn smet och steks i ugn. Det är en välsmakande och mättande rätt som både kan serveras som efterrätt eller som en måltid. Denna variant använder lättmjölk som ingrediens, vilket gör den lättare än den traditionella varianten.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)150Energi
Energi (kj)629
Protein (g)6.1Makronutrienter
Fett totalt (g)7.03
Kolhydrater, tillg. (g)15.2
Kalcium (mg)94Mineraler
Järn (mg)0.5
Fosfor (mg)126
Selen (µg)6.7
Zink (mg)0.7
Magnesium (mg)15
Folat (µg)18.3
Jod (µg)33.8
Kalium (mg)165
Natrium (mg)208
Salt, NaCl (g)0.5
Vitamin A (RE/µg)59.4Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.05
Vitamin B12 (µg)0.6
Vitamin C (mg)0.7
Vitamin D (µg)1.06
Vitamin E (mg)2.3
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)58.3
Betakaroten/β-Karoten (µg)13
Tiamin (mg)0.06
Riboflavin (mg)0.17
Niacin (mg)0.19
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.54
Sockerarter tot. (g)3.5Sockerarter
Monosackarider (g)0.1
Disackarider (g)3.4
Summa mättade fettsyror (g)1.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.8
Stearinsyra C18:0 (g)0.3
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)3.5Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)3.4
Summa fleromättade fettsyror (g)1.7Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.2
Linolensyra C18:3 (g)0.4
Arakidonsyra C20:4 (g)0.4
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)3Övrigt
Kolesterol (mg)63.8
Vatten (g)69.5
Alkohol (g)0
Aska (g)1.2
Avfall (skal, etc)(%)2.1
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen