Rätter

Crêpes pannkaka tunn fylld

En pannkaka som är tunn och fylld är en populär maträtt som finns på många restauranger. Den är lika god till frukost, lunch eller middag. Pannkakan består vanligtvis av ett jäst smet som steks på båda sidor och fylls med olika ingredienser. För att få den perfekta smaken är det viktigt att välja rätt ingredienser.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)176Energi
Energi (kj)737
Protein (g)8.4Makronutrienter
Fett totalt (g)8.94
Kolhydrater, tillg. (g)14.9
Kalcium (mg)104Mineraler
Järn (mg)0.5
Fosfor (mg)123
Selen (µg)2.5
Zink (mg)1
Magnesium (mg)16
Folat (µg)13.1
Jod (µg)35.2
Kalium (mg)142
Natrium (mg)446
Salt, NaCl (g)1.1
Vitamin A (RE/µg)76.1Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.03
Vitamin B12 (µg)0.3
Vitamin C (mg)1.1
Vitamin D (µg)0.24
Vitamin E (mg)1.5
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)50.1
Betakaroten/β-Karoten (µg)287
Tiamin (mg)0.02
Riboflavin (mg)0.06
Niacin (mg)0.5
Niacinekvivalenter (NE/mg)2.31
Sockerarter tot. (g)3.9Sockerarter
Monosackarider (g)0.3
Disackarider (g)3.6
Summa mättade fettsyror (g)3.6Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.4
Laurinsyra C12:0 (g)0.1
Myristinsyra C14:0 (g)0.4
Palmitinsyra C16:0 (g)1.8
Stearinsyra C18:0 (g)0.7
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)3.5Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)3.3
Summa fleromättade fettsyror (g)1.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.9
Linolensyra C18:3 (g)0.3
Arakidonsyra C20:4 (g)0.3
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)39.9
Vatten (g)64.7
Alkohol (g)0.06
Aska (g)1.9
Avfall (skal, etc)(%)2
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen