Rätter
Vårrulle värmd tillagad på restaurang
Vårrulle är en populär rätt som ofta serveras på restauranger. Den är värmd och tillagad, och innehåller olika näringsämnen. På livsmedelsdata.se kan du ta del av information om livsmedel och näringsämnen, och på sidan om vårrulle får du veta mer om vad rätten består av.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 316 | Energi |
Energi (kj) | 1320 | |
Protein (g) | 6.6 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 23.8 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 18.7 | |
Kalcium (mg) | 37 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.6 | |
Fosfor (mg) | 81 | |
Selen (µg) | 4.4 | |
Zink (mg) | 0.6 | |
Magnesium (mg) | 18 | |
Folat (µg) | 14.8 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 168 | |
Natrium (mg) | 552 | |
Salt, NaCl (g) | 1.4 | |
Vitamin A (RE/µg) | 0.7 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.15 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.13 | |
Vitamin C (mg) | 6.6 | |
Vitamin D (µg) | 0.1 | |
Vitamin E (mg) | 4.2 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 8 | |
Tiamin (mg) | 0.12 | |
Riboflavin (mg) | 0.05 | |
Niacin (mg) | 1.41 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 2.51 | |
Sockerarter tot. (g) | 3.2 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 2.5 | |
Disackarider (g) | 0.7 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 3.5 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0.2 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0.6 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.2 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 1.4 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.8 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0.1 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 13.3 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.1 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 12.7 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 5.9 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 4 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 1.9 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 1.9 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 2 | |
Vatten (g) | 47.9 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.8 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket