Rätter

Ris à la Malta m. grädde fett 40%

Ris à la Malta är en svensk rätt som består av ris som kokats i grädde, smaksatt med malta, socker, salt och citron. Den har 40% fett i sig. Rätten är en populär svensk husmanskost och kan lagas med olika tillbehör som är helt upp till var och en.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)131Energi
Energi (kj)550
Protein (g)2.9Makronutrienter
Fett totalt (g)6.29
Kolhydrater, tillg. (g)15.7
Kalcium (mg)77Mineraler
Järn (mg)0
Fosfor (mg)76
Selen (µg)1.1
Zink (mg)0.4
Magnesium (mg)10
Folat (µg)8.1
Jod (µg)22.5
Kalium (mg)110
Natrium (mg)146
Salt, NaCl (g)0.4
Vitamin A (RE/µg)57.2Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.04
Vitamin B12 (µg)0.35
Vitamin C (mg)0.4
Vitamin D (µg)0.65
Vitamin E (mg)0.2
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)53.5
Betakaroten/β-Karoten (µg)45
Tiamin (mg)0.04
Riboflavin (mg)0.09
Niacin (mg)0.18
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.82
Sockerarter tot. (g)7.1Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)7.1
Summa mättade fettsyror (g)3.9Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.4
Laurinsyra C12:0 (g)0.2
Myristinsyra C14:0 (g)0.6
Palmitinsyra C16:0 (g)1.9
Stearinsyra C18:0 (g)0.6
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)1.6Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)1.4
Summa fleromättade fettsyror (g)0.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.2
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)17.7
Vatten (g)74.2
Alkohol (g)0
Aska (g)0.8
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)4
Fritt socker (g)4

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen