Rätter

Risgrynskaka risgrynspudding

Risgrynskaka är en populär svensk dessert som är baserad på risgryn. Den är vanligtvis lagad med mjölk, socker och smaksättning som kan variera. Receptet är lätt att laga och ger en söt och mättande efterrätt som är särskilt populär hos barn.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)146Energi
Energi (kj)612
Protein (g)4.1Makronutrienter
Fett totalt (g)7.98
Kolhydrater, tillg. (g)14.5
Kalcium (mg)77Mineraler
Järn (mg)0.2
Fosfor (mg)90
Selen (µg)3.5
Zink (mg)0.5
Magnesium (mg)11
Folat (µg)10.4
Jod (µg)25.4
Kalium (mg)116
Natrium (mg)163
Salt, NaCl (g)0.4
Vitamin A (RE/µg)88.2Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.04
Vitamin B12 (µg)0.45
Vitamin C (mg)0.4
Vitamin D (µg)0.88
Vitamin E (mg)1
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)84.4
Betakaroten/β-Karoten (µg)45
Tiamin (mg)0.04
Riboflavin (mg)0.12
Niacin (mg)0.17
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.1
Sockerarter tot. (g)6.7Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)6.7
Summa mättade fettsyror (g)4.3Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.4
Laurinsyra C12:0 (g)0.2
Myristinsyra C14:0 (g)0.6
Palmitinsyra C16:0 (g)2.3
Stearinsyra C18:0 (g)0.7
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)2.4Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)2.2
Summa fleromättade fettsyror (g)0.6Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.4
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)54.5
Vatten (g)72.4
Alkohol (g)0
Aska (g)0.9
Avfall (skal, etc)(%)1.3
Tillsatt socker (g)4
Fritt socker (g)4

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen