Rätter
Paella
Paella är en spansk rätt som ofta innehåller ris, olika typer av skaldjur, kött och grönsaker. Det anses vara en av Spaniens mest populära rätter. Det är vanligt att man smaksätter med saffran och andra kryddor. Rätten är ett utmärkt alternativ för den som vill äta en hälsosam och god måltid.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 146 | Energi |
Energi (kj) | 614 | |
Protein (g) | 11 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 6.02 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 11.9 | |
Kalcium (mg) | 18 | Mineraler |
Järn (mg) | 1.1 | |
Fosfor (mg) | 147 | |
Selen (µg) | 13.9 | |
Zink (mg) | 1.1 | |
Magnesium (mg) | 21 | |
Folat (µg) | 14.8 | |
Jod (µg) | 52 | |
Kalium (mg) | 76 | |
Natrium (mg) | 404 | |
Salt, NaCl (g) | 1 | |
Vitamin A (RE/µg) | 31.8 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.18 | |
Vitamin B12 (µg) | 1.28 | |
Vitamin C (mg) | 6.6 | |
Vitamin D (µg) | 0.3 | |
Vitamin E (mg) | 1.6 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 26.9 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 54 | |
Tiamin (mg) | 0.04 | |
Riboflavin (mg) | 0.12 | |
Niacin (mg) | 3.22 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 5.21 | |
Sockerarter tot. (g) | 0.6 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.5 | |
Disackarider (g) | 0.1 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 1.6 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 1.2 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.3 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 3.1 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.3 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 2.6 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.9 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.6 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.1 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.1 | |
EPA C20:5 (g) | 0.1 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0.1 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 37.1 | |
Vatten (g) | 69 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.7 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 13.3 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket