Rätter
Pastagratäng makaronipudding veg.
Pastagratäng är en populär vegetarisk rätt som består av makaroner som gratineras med ost och grädde. Den är lätt att laga och kan varieras med olika ingredienser för att få en ny smakupplevelse. En variant som är speciellt populär är vegansk pastagratäng med makaronipudding.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 123 | Energi |
Energi (kj) | 515 | |
Protein (g) | 6.3 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 3.87 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 15 | |
Kalcium (mg) | 97 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.5 | |
Fosfor (mg) | 112 | |
Selen (µg) | 3.7 | |
Zink (mg) | 0.7 | |
Magnesium (mg) | 16 | |
Folat (µg) | 14.4 | |
Jod (µg) | 46.3 | |
Kalium (mg) | 102 | |
Natrium (mg) | 342 | |
Salt, NaCl (g) | 0.9 | |
Vitamin A (RE/µg) | 48.6 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.05 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.42 | |
Vitamin C (mg) | 1 | |
Vitamin D (µg) | 0.5 | |
Vitamin E (mg) | 0.8 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 46.3 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 27 | |
Tiamin (mg) | 0.04 | |
Riboflavin (mg) | 0.15 | |
Niacin (mg) | 0.31 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 1.64 | |
Sockerarter tot. (g) | 2.2 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.3 | |
Disackarider (g) | 1.9 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 1.8 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0.2 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0.1 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.2 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.9 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.3 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 1.2 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.1 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 1.1 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.4 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.4 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.1 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.1 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 45 | |
Vatten (g) | 72.2 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.3 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 1.9 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket