Rätter

Mimosasallad

En sallad som vanligtvis serveras som tillbehör till bufféer, eller som en lättare måltid, är en fräsch kombination av sallad, frukt och grönsaker. Den är ofta serverad med ett lätt, syrligt dressing som en så kallad fruktsallad.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)147Energi
Energi (kj)614
Protein (g)0.8Makronutrienter
Fett totalt (g)11.75
Kolhydrater, tillg. (g)9.1
Kalcium (mg)19Mineraler
Järn (mg)0.2
Fosfor (mg)22
Selen (µg)0.6
Zink (mg)0.1
Magnesium (mg)7
Folat (µg)13.1
Jod (µg)20.9
Kalium (mg)131
Natrium (mg)153
Salt, NaCl (g)0.4
Vitamin A (RE/µg)43.8Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.04
Vitamin B12 (µg)0.06
Vitamin C (mg)15.1
Vitamin D (µg)0.07
Vitamin E (mg)2.4
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)37.2
Betakaroten/β-Karoten (µg)60
Tiamin (mg)0.07
Riboflavin (mg)0.03
Niacin (mg)0.39
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.53
Sockerarter tot. (g)8.2Sockerarter
Monosackarider (g)4.8
Disackarider (g)3.4
Summa mättade fettsyror (g)3.3Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.3
Laurinsyra C12:0 (g)0.1
Myristinsyra C14:0 (g)0.4
Palmitinsyra C16:0 (g)1.8
Stearinsyra C18:0 (g)0.6
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)6.1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)5.8
Summa fleromättade fettsyror (g)1.6Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.2
Linolensyra C18:3 (g)0.4
Arakidonsyra C20:4 (g)0.4
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)17.5
Vatten (g)76.2
Alkohol (g)0
Aska (g)0.8
Avfall (skal, etc)(%)13.3
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen