Rätter

Gryta kalops nöt frysvara

Gryta Kalops nöt är ett livsmedel som innehåller en rad näringsämnen som är viktiga för kroppens funktioner. Det är en speciell typ av mat som är frysvara och som är rik på protein, kolhydrater, vitaminer och mineraler. Den kan innehålla olika typer av kött, sås och grönsaker och är en riktig näringsmässig rätt.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)123Energi
Energi (kj)516
Protein (g)14.2Makronutrienter
Fett totalt (g)6
Kolhydrater, tillg. (g)2.8
Kalcium (mg)10Mineraler
Järn (mg)1.9
Fosfor (mg)130
Selen (µg)1
Zink (mg)2.8
Magnesium (mg)11
Folat (µg)5.5
Jod (µg)0
Kalium (mg)230
Natrium (mg)540
Salt, NaCl (g)1.4
Vitamin A (RE/µg)99Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.13
Vitamin B12 (µg)1.5
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.86
Vitamin E (mg)0.6
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)90
Betakaroten/β-Karoten (µg)108
Tiamin (mg)0.38
Riboflavin (mg)0.15
Niacin (mg)3
Niacinekvivalenter (NE/mg)5.6
Sockerarter tot. (g)1Sockerarter
Monosackarider (g)0.5
Disackarider (g)0.5
Summa mättade fettsyror (g)2.4Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.2
Palmitinsyra C16:0 (g)1.4
Stearinsyra C18:0 (g)0.6
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)2.9Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.3
Oljesyra C18:1 (g)2.4
Summa fleromättade fettsyror (g)0.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.1
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)44
Vatten (g)74
Alkohol (g)0
Aska (g)2.4
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen