Rätter

Burgare veg. soja- och veteprotein tillagad

En burgare gjord på soja- och veteprotein är ett alternativ för de som vill undvika animaliska produkter. Den är rik på näringsämnen och kan användas som en del av en hälsosam kost. Livsmedelsdata.se ger information om innehållet i den veganska burgaren, som kan hjälpa till att förstå hur den bidrar till en balanserad kost.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)172Energi
Energi (kj)718
Protein (g)16.3Makronutrienter
Fett totalt (g)7.7
Kolhydrater, tillg. (g)6.7
Kalcium (mg)85Mineraler
Järn (mg)1.8
Fosfor (mg)208
Selen (µg)6.1
Zink (mg)0.6
Magnesium (mg)84
Folat (µg)106
Jod (µg)0
Kalium (mg)731
Natrium (mg)662
Salt, NaCl (g)1.7
Vitamin A (RE/µg)0.2Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.11
Vitamin B12 (µg)0.14
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)1.9
Vitamin K (µg)8.1
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)2
Tiamin (mg)0.39
Riboflavin (mg)0.16
Niacin (mg)0.79
Niacinekvivalenter (NE/mg)3.5
Sockerarter tot. (g)1.6Sockerarter
Monosackarider (g)0.6
Disackarider (g)1
Summa mättade fettsyror (g)0.5Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.4
Stearinsyra C18:0 (g)0.1
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)3.8Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)3.7
Summa fleromättade fettsyror (g)1.9Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.3
Linolensyra C18:3 (g)0.5
Arakidonsyra C20:4 (g)0.5
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)60.8
Alkohol (g)0
Aska (g)3.2
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen