Rätter

Köttbullar blandfärs stekta hemlagade

Köttbullar är ett maträtt som består av färs, som är enblandning av nöt- eller fläskfärs, stekta i olja eller smör. Hemlagade köttbullar kan innehålla olika ingredienser som potatis, mjölk, ägg, socker, lök och kryddor. Genom att undersöka näringsinnehållet kan man få en bättre bild av de näringsämnen som maträtten innehåller.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)177Energi
Energi (kj)740
Protein (g)15.8Makronutrienter
Fett totalt (g)10
Kolhydrater, tillg. (g)5.8
Kalcium (mg)28Mineraler
Järn (mg)2.2
Fosfor (mg)157
Selen (µg)2
Zink (mg)3
Magnesium (mg)18
Folat (µg)8
Jod (µg)0
Kalium (mg)300
Natrium (mg)480
Salt, NaCl (g)1.2
Vitamin A (RE/µg)50.8Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.37
Vitamin B12 (µg)1.1
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.86
Vitamin E (mg)1.1
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)50
Betakaroten/β-Karoten (µg)10
Tiamin (mg)0.17
Riboflavin (mg)0.3
Niacin (mg)3.5
Niacinekvivalenter (NE/mg)6.4
Sockerarter tot. (g)1Sockerarter
Monosackarider (g)0.1
Disackarider (g)0.9
Summa mättade fettsyror (g)3.9Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.1
Laurinsyra C12:0 (g)0.2
Myristinsyra C14:0 (g)0.3
Palmitinsyra C16:0 (g)2
Stearinsyra C18:0 (g)1.1
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)4.5Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.3
Oljesyra C18:1 (g)3.9
Summa fleromättade fettsyror (g)1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.7
Linolensyra C18:3 (g)0.2
Arakidonsyra C20:4 (g)0.2
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)75
Vatten (g)66
Alkohol (g)0
Aska (g)2.1
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen