Rätter
Köttfärssås nöt
Köttfärssås är en populär rätt som även kan variera i smak genom att ingredienser som exempelvis nötter tillförs. Den passar utmärkt som en varm måltid till lunch eller middag. Genom att använda olika typer av nötter, som exempelvis mandel eller cashewnötter, kan såsen få en ny och spännande smak. Det finns dessutom många näringsämnen som finns naturligt i köttfärssås med nötter.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 115 | Energi |
Energi (kj) | 480 | |
Protein (g) | 9.3 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 6.36 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 4.6 | |
Kalcium (mg) | 19 | Mineraler |
Järn (mg) | 1.2 | |
Fosfor (mg) | 90 | |
Selen (µg) | 2.3 | |
Zink (mg) | 2.1 | |
Magnesium (mg) | 19 | |
Folat (µg) | 11 | |
Jod (µg) | 27 | |
Kalium (mg) | 226 | |
Natrium (mg) | 744 | |
Salt, NaCl (g) | 1.9 | |
Vitamin A (RE/µg) | 30 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.13 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.37 | |
Vitamin C (mg) | 5.3 | |
Vitamin D (µg) | 0.14 | |
Vitamin E (mg) | 1.6 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 9.7 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 233 | |
Tiamin (mg) | 0.06 | |
Riboflavin (mg) | 0.07 | |
Niacin (mg) | 2.37 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 4.04 | |
Sockerarter tot. (g) | 3.5 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 3 | |
Disackarider (g) | 0.5 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 2.2 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.1 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 1.2 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.7 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 3 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.2 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 2.7 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.7 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.5 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.2 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.2 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 23.4 | |
Vatten (g) | 76 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 2.8 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 1.2 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 1 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket