Rätter

Köttfärssås nöt

Köttfärssås är en populär rätt som även kan variera i smak genom att ingredienser som exempelvis nötter tillförs. Den passar utmärkt som en varm måltid till lunch eller middag. Genom att använda olika typer av nötter, som exempelvis mandel eller cashewnötter, kan såsen få en ny och spännande smak. Det finns dessutom många näringsämnen som finns naturligt i köttfärssås med nötter.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)115Energi
Energi (kj)480
Protein (g)9.3Makronutrienter
Fett totalt (g)6.36
Kolhydrater, tillg. (g)4.6
Kalcium (mg)19Mineraler
Järn (mg)1.2
Fosfor (mg)90
Selen (µg)2.3
Zink (mg)2.1
Magnesium (mg)19
Folat (µg)11
Jod (µg)27
Kalium (mg)226
Natrium (mg)744
Salt, NaCl (g)1.9
Vitamin A (RE/µg)30Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.13
Vitamin B12 (µg)0.37
Vitamin C (mg)5.3
Vitamin D (µg)0.14
Vitamin E (mg)1.6
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)9.7
Betakaroten/β-Karoten (µg)233
Tiamin (mg)0.06
Riboflavin (mg)0.07
Niacin (mg)2.37
Niacinekvivalenter (NE/mg)4.04
Sockerarter tot. (g)3.5Sockerarter
Monosackarider (g)3
Disackarider (g)0.5
Summa mättade fettsyror (g)2.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.1
Palmitinsyra C16:0 (g)1.2
Stearinsyra C18:0 (g)0.7
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)3Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.2
Oljesyra C18:1 (g)2.7
Summa fleromättade fettsyror (g)0.7Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.5
Linolensyra C18:3 (g)0.2
Arakidonsyra C20:4 (g)0.2
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)23.4
Vatten (g)76
Alkohol (g)0
Aska (g)2.8
Avfall (skal, etc)(%)1.2
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)1

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen