Rätter

Hamburgare nöt stekt frysvara

Hamburgare är ett populärt livsmedel som tillagas genom att steka nötkött. Den är färdiglagad och kan förvaras i frysen. På sidan https://www.livsmedelsdata.se/raetter/hamburgare-noet-stekt-frysvara/ hittar man information om näringsämnen som finns i hamburgaren.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)260Energi
Energi (kj)1087
Protein (g)14Makronutrienter
Fett totalt (g)20.3
Kolhydrater, tillg. (g)5.4
Kalcium (mg)11Mineraler
Järn (mg)1.6
Fosfor (mg)138
Selen (µg)5.7
Zink (mg)3.3
Magnesium (mg)19
Folat (µg)4.6
Jod (µg)0
Kalium (mg)266
Natrium (mg)720
Salt, NaCl (g)1.8
Vitamin A (RE/µg)18.3Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.24
Vitamin B12 (µg)1.39
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.9
Vitamin K (µg)12.7
Retinol (µg)15.5
Betakaroten/β-Karoten (µg)34
Tiamin (mg)0.05
Riboflavin (mg)0.12
Niacin (mg)3.14
Niacinekvivalenter (NE/mg)5.7
Sockerarter tot. (g)0.5Sockerarter
Monosackarider (g)0.5
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)9.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.6
Palmitinsyra C16:0 (g)5.3
Stearinsyra C18:0 (g)2.9
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)9.2Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)1.2
Oljesyra C18:1 (g)7.8
Summa fleromättade fettsyror (g)0.4Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.3
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)46.2
Vatten (g)57.2
Alkohol (g)0
Aska (g)2.3
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen