Rätter

Kålpudding m. vitkål köttfärs

Kålpudding är en köttfärsbaserad rätt som vanligtvis innehåller vitkål. Rätten är en populär maträtt som är enkel att tillaga, lätt att förbereda och passar lika bra som tillbehör som som huvudrätt. Kålpuddingen är rik på näringsämnen och finns tillgänglig som färdiglagad rätt.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)96Energi
Energi (kj)403
Protein (g)6.6Makronutrienter
Fett totalt (g)5
Kolhydrater, tillg. (g)5.7
Kalcium (mg)75Mineraler
Järn (mg)0.8
Fosfor (mg)87
Selen (µg)0.5
Zink (mg)1
Magnesium (mg)18
Folat (µg)18
Jod (µg)0
Kalium (mg)275
Natrium (mg)300
Salt, NaCl (g)0.8
Vitamin A (RE/µg)28.8Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.2
Vitamin B12 (µg)1.5
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.25
Vitamin E (mg)0.4
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)25
Betakaroten/β-Karoten (µg)46
Tiamin (mg)0.08
Riboflavin (mg)0.07
Niacin (mg)1.6
Niacinekvivalenter (NE/mg)2.81
Sockerarter tot. (g)3.2Sockerarter
Monosackarider (g)1.8
Disackarider (g)1.4
Summa mättade fettsyror (g)2.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.1
Laurinsyra C12:0 (g)0.1
Myristinsyra C14:0 (g)0.2
Palmitinsyra C16:0 (g)1.2
Stearinsyra C18:0 (g)0.6
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)2.2Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.2
Oljesyra C18:1 (g)2
Summa fleromättade fettsyror (g)0.4Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.3
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)19
Vatten (g)80
Alkohol (g)0
Aska (g)1.6
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)1
Fritt socker (g)1

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen