Rätter

Kycklingsoppa tillagad redd pulver m. vatten

Kycklingsoppa är en populär rätt som går att tillaga på ett enkelt och smakrikt sätt. Den består av en soppbuljong som blandas med kycklingfond, kryddor och grönsaker. Den kan även tillagas med soppulver och vatten som gör den både snabb och lätt att tillaga. På Livsmedelsdata kan du ta del av näringsämnen och makronäringsinnehåll för kycklingsoppa som tillagas med soppulver och vatten.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)40Energi
Energi (kj)167
Protein (g)0.6Makronutrienter
Fett totalt (g)1.33
Kolhydrater, tillg. (g)5.8
Kalcium (mg)8Mineraler
Järn (mg)0.1
Fosfor (mg)12
Selen (µg)0.6
Zink (mg)0.1
Magnesium (mg)11
Folat (µg)14
Jod (µg)1.4
Kalium (mg)16
Natrium (mg)408
Salt, NaCl (g)1
Vitamin A (RE/µg)12.3Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.01
Vitamin B12 (µg)0.04
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.3
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)148
Tiamin (mg)0.51
Riboflavin (mg)0.01
Niacin (mg)0.12
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.23
Sockerarter tot. (g)0.5Sockerarter
Monosackarider (g)0.1
Disackarider (g)0.4
Summa mättade fettsyror (g)0.3Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.1
Stearinsyra C18:0 (g)0.2
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.9Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.8
Summa fleromättade fettsyror (g)0.1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.1
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)1
Vatten (g)90.1
Alkohol (g)0
Aska (g)1.1
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen