Ägg. rom. kaviar

Ägg stekt

Ett livsmedel som ofta äter som tillbehör till många rätter är stekt. Det är ett kärt ämne som är rikt på proteiner, vitaminer och mineraler. Stekta ägg kan tillagas på olika sätt och användas som ingrediens i många maträtter. På livsmedelsdata.se kan du läsa mer om näringsinnehållet i stekta ägg.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)193Energi
Energi (kj)808
Protein (g)13.3Makronutrienter
Fett totalt (g)15.52
Kolhydrater, tillg. (g)0.4
Kalcium (mg)57Mineraler
Järn (mg)1.8
Fosfor (mg)200
Selen (µg)24.6
Zink (mg)1.4
Magnesium (mg)13
Folat (µg)65.3
Jod (µg)45.6
Kalium (mg)143
Natrium (mg)168
Salt, NaCl (g)0.4
Vitamin A (RE/µg)268.5Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.1
Vitamin B12 (µg)1.52
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)3.7
Vitamin E (mg)7.3
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)267.4
Betakaroten/β-Karoten (µg)10
Tiamin (mg)0.07
Riboflavin (mg)0.42
Niacin (mg)0
Niacinekvivalenter (NE/mg)3.37
Sockerarter tot. (g)0.4Sockerarter
Monosackarider (g)0.4
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)3.3Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)2.3
Stearinsyra C18:0 (g)0.8
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)7.2Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.3
Oljesyra C18:1 (g)6.8
Summa fleromättade fettsyror (g)2.9Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)2.2
Linolensyra C18:3 (g)0.5
Arakidonsyra C20:4 (g)0.5
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0.1
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)369.4
Vatten (g)69.2
Alkohol (g)0
Aska (g)0.9
Avfall (skal, etc)(%)13
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen