Ägg. rom. kaviar

Äggula rå eko.

Äggulor från ekologiskt hållbar produktion är en viktig del av livsmedelsindustrin. Äggulor är rika på näringsämnen som järn, folsyra, vitamin D och kalcium. De innehåller också omega-3-fettsyror som är bra för hjärtat. På livsmedelsdata.se kan du lära dig mer om näringsämnen i äggulor från ekologisk produktion.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)327Energi
Energi (kj)1367
Protein (g)16.2Makronutrienter
Fett totalt (g)29.23
Kolhydrater, tillg. (g)0.6
Kalcium (mg)144Mineraler
Järn (mg)3.3
Fosfor (mg)513
Selen (µg)58.6
Zink (mg)3.2
Magnesium (mg)12
Folat (µg)247.3
Jod (µg)120
Kalium (mg)109
Natrium (mg)56
Salt, NaCl (g)0.1
Vitamin A (RE/µg)770.6Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.25
Vitamin B12 (µg)6.13
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)9.15
Vitamin E (mg)17.8
Vitamin K (µg)61.6
Retinol (µg)768
Betakaroten/β-Karoten (µg)6
Tiamin (mg)0.21
Riboflavin (mg)0.56
Niacin (mg)0
Niacinekvivalenter (NE/mg)4
Sockerarter tot. (g)0.6Sockerarter
Monosackarider (g)0.3
Disackarider (g)0.3
Summa mättade fettsyror (g)8.3Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.1
Palmitinsyra C16:0 (g)5.9
Stearinsyra C18:0 (g)2.2
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)11.4Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.8
Oljesyra C18:1 (g)10.4
Summa fleromättade fettsyror (g)4.4Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)3.4
Linolensyra C18:3 (g)0.2
Arakidonsyra C20:4 (g)0.2
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0.4
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)1137
Vatten (g)49.1
Alkohol (g)0
Aska (g)2.3
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen