Bröd

Bröd rågsikt fibrer ca 7%

Bröd gjord på rågsikt är en typ av bröd som är rikt på fibrer. Det innehåller ungefär 7 % fibrer, vilket är mer än andra typer av bröd. Dessa fibrer är viktiga för vår hälsa, eftersom de bidrar till att reglera vår matsmältning och metabolism.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)233Energi
Energi (kj)974
Protein (g)6.8Makronutrienter
Fett totalt (g)2.8
Kolhydrater, tillg. (g)41.8
Kalcium (mg)18Mineraler
Järn (mg)1.3
Fosfor (mg)117
Selen (µg)0
Zink (mg)1.2
Magnesium (mg)37
Folat (µg)34
Jod (µg)1
Kalium (mg)239
Natrium (mg)315
Salt, NaCl (g)0.8
Vitamin A (RE/µg)1.6Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.09
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)1.1
Vitamin K (µg)4.8
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)19
Tiamin (mg)0.27
Riboflavin (mg)0.06
Niacin (mg)1
Niacinekvivalenter (NE/mg)2.1
Sockerarter tot. (g)5.8Sockerarter
Monosackarider (g)4.9
Disackarider (g)0.9
Summa mättade fettsyror (g)0.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.1
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.9
Summa fleromättade fettsyror (g)0.7Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.6
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)41.7
Alkohol (g)0
Aska (g)1.5
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)6
Fritt socker (g)6

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen