Bröd

Bröd vitt fullkorn graham typ scones

En typ av bröd som görs av fullkornsmjöl och görs ofta i form av scones. Det är en fiberrik mat som ofta är låg i fett. Förutom fullkornsmjöl innehåller det bakpulver, socker, salt, smör eller margarin, äggvita, mjölk eller yoghurt. Det är en lättlagad produkt som är utmärkt att använda som mellanmål eller som en del av frukosten.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)285Energi
Energi (kj)1191
Protein (g)6.3Makronutrienter
Fett totalt (g)10.77
Kolhydrater, tillg. (g)38.1
Kalcium (mg)218Mineraler
Järn (mg)1
Fosfor (mg)360
Selen (µg)3.7
Zink (mg)1
Magnesium (mg)36
Folat (µg)12.3
Jod (µg)43.4
Kalium (mg)196
Natrium (mg)556
Salt, NaCl (g)1.4
Vitamin A (RE/µg)87.8Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.05
Vitamin B12 (µg)0.13
Vitamin C (mg)0.7
Vitamin D (µg)0.87
Vitamin E (mg)1.1
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)83.1
Betakaroten/β-Karoten (µg)56
Tiamin (mg)0.09
Riboflavin (mg)0.07
Niacin (mg)0.43
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.57
Sockerarter tot. (g)2.2Sockerarter
Monosackarider (g)0.1
Disackarider (g)2.1
Summa mättade fettsyror (g)5.3Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.5
Laurinsyra C12:0 (g)0.3
Myristinsyra C14:0 (g)0.6
Palmitinsyra C16:0 (g)3
Stearinsyra C18:0 (g)0.7
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)3.2Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)3.2
Summa fleromättade fettsyror (g)1.6Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.2
Linolensyra C18:3 (g)0.3
Arakidonsyra C20:4 (g)0.3
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)27Övrigt
Kolesterol (mg)15.5
Vatten (g)37.4
Alkohol (g)0
Aska (g)2.8
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen