Bullar, kakor, tårtor
Kex u. socker
Kex och socker är ett livsmedel som ofta ingår i bakning. Det består vanligen av kex som är täckta eller blandade med en mängd olika typer av socker. Det kan innehålla upp till olika näringsämnen beroende på sammansättningen av ingredienserna. På Livsmedelsdata.se kan du ta del av information om hur mycket energi, protein, fett, kolhydrater och andra näringsämnen som finns i kex och socker.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 444 | Energi |
Energi (kj) | 1856 | |
Protein (g) | 6 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 12 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 76.1 | |
Kalcium (mg) | 26 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.7 | |
Fosfor (mg) | 113 | |
Selen (µg) | 1 | |
Zink (mg) | 0.9 | |
Magnesium (mg) | 23 | |
Folat (µg) | 8 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 131 | |
Natrium (mg) | 470 | |
Salt, NaCl (g) | 1.2 | |
Vitamin A (RE/µg) | 137.7 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.08 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.1 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0.8 | |
Vitamin E (mg) | 0.4 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 136 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 20 | |
Tiamin (mg) | 0.2 | |
Riboflavin (mg) | 0.11 | |
Niacin (mg) | 1.2 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 2.2 | |
Sockerarter tot. (g) | 1.6 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.6 | |
Disackarider (g) | 1 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 3.8 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0.1 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.1 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.8 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 2.7 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0.2 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 6.3 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.1 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 6.1 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 1.3 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 1.2 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.1 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.1 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 15 | |
Vatten (g) | 2 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.9 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket