Bullar, kakor, tårtor

Kex u. socker

Kex och socker är ett livsmedel som ofta ingår i bakning. Det består vanligen av kex som är täckta eller blandade med en mängd olika typer av socker. Det kan innehålla upp till olika näringsämnen beroende på sammansättningen av ingredienserna. På Livsmedelsdata.se kan du ta del av information om hur mycket energi, protein, fett, kolhydrater och andra näringsämnen som finns i kex och socker.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)444Energi
Energi (kj)1856
Protein (g)6Makronutrienter
Fett totalt (g)12
Kolhydrater, tillg. (g)76.1
Kalcium (mg)26Mineraler
Järn (mg)0.7
Fosfor (mg)113
Selen (µg)1
Zink (mg)0.9
Magnesium (mg)23
Folat (µg)8
Jod (µg)0
Kalium (mg)131
Natrium (mg)470
Salt, NaCl (g)1.2
Vitamin A (RE/µg)137.7Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.08
Vitamin B12 (µg)0.1
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.8
Vitamin E (mg)0.4
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)136
Betakaroten/β-Karoten (µg)20
Tiamin (mg)0.2
Riboflavin (mg)0.11
Niacin (mg)1.2
Niacinekvivalenter (NE/mg)2.2
Sockerarter tot. (g)1.6Sockerarter
Monosackarider (g)0.6
Disackarider (g)1
Summa mättade fettsyror (g)3.8Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0.1
Myristinsyra C14:0 (g)0.1
Palmitinsyra C16:0 (g)0.8
Stearinsyra C18:0 (g)2.7
Arakidinsyra C20:0 (g)0.2
Summa enkelomättade fettsyror (g)6.3Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)6.1
Summa fleromättade fettsyror (g)1.3Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.2
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)15
Vatten (g)2
Alkohol (g)0
Aska (g)1.9
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen