Bullar, kakor, tårtor

Mjuk kaka fransk äppelkaka

En mjuk och god äppelkaka som är en fransk specialitet. Den är bakad med äpplen och kan serveras som en efterrätt, en fikasnack eller som ett mellanmål. Det finns många sätt att laga denna äppelkaka och det finns ett antal olika näringsämnen som ingår i den.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)233Energi
Energi (kj)973
Protein (g)3Makronutrienter
Fett totalt (g)15.19
Kolhydrater, tillg. (g)19.5
Kalcium (mg)31Mineraler
Järn (mg)0.5
Fosfor (mg)72
Selen (µg)2.3
Zink (mg)0.4
Magnesium (mg)25
Folat (µg)12.1
Jod (µg)4.5
Kalium (mg)153
Natrium (mg)69
Salt, NaCl (g)0.2
Vitamin A (RE/µg)98.5Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.05
Vitamin B12 (µg)0.14
Vitamin C (mg)3.6
Vitamin D (µg)0.64
Vitamin E (mg)4.1
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)93.2
Betakaroten/β-Karoten (µg)62
Tiamin (mg)0.02
Riboflavin (mg)0.07
Niacin (mg)0.37
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.98
Sockerarter tot. (g)19.4Sockerarter
Monosackarider (g)5.1
Disackarider (g)14.3
Summa mättade fettsyror (g)5Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.4
Laurinsyra C12:0 (g)0.2
Myristinsyra C14:0 (g)0.5
Palmitinsyra C16:0 (g)2.9
Stearinsyra C18:0 (g)0.7
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)7.4Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)7.4
Summa fleromättade fettsyror (g)2.1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.7
Linolensyra C18:3 (g)0.2
Arakidonsyra C20:4 (g)0.2
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)46.1
Vatten (g)58.1
Alkohol (g)0
Aska (g)0.7
Avfall (skal, etc)(%)11.1
Tillsatt socker (g)11
Fritt socker (g)11

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen