Bullar, kakor, tårtor
Mjuk kaka tårtbotten
En fras som är mycket vanlig inom bakning är tårtbotten. Det är en sorts kaka som används som bas för en tårta och som för det mesta är gjord av mjöl, socker och smör. Tårtbotten är ett bra alternativ för att skapa en saftig och smakrik tårta som är en njutning både att se på och att äta. Livsmedelsdata.se har sammanställt näringsvärden för mjuk kaka tårtbotten, som bland annat innehåller kolhydrater och fett.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 301 | Energi |
Energi (kj) | 1258 | |
Protein (g) | 5.9 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 4.19 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 58.7 | |
Kalcium (mg) | 99 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.8 | |
Fosfor (mg) | 197 | |
Selen (µg) | 10.3 | |
Zink (mg) | 0.6 | |
Magnesium (mg) | 8 | |
Folat (µg) | 25.7 | |
Jod (µg) | 18.2 | |
Kalium (mg) | 85 | |
Natrium (mg) | 137 | |
Salt, NaCl (g) | 0.3 | |
Vitamin A (RE/µg) | 93.6 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.04 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.56 | |
Vitamin C (mg) | 0.3 | |
Vitamin D (µg) | 0.59 | |
Vitamin E (mg) | 2.3 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 93.4 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 1 | |
Tiamin (mg) | 0.04 | |
Riboflavin (mg) | 0.16 | |
Niacin (mg) | 0.13 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 1.55 | |
Sockerarter tot. (g) | 36.4 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.2 | |
Disackarider (g) | 36.2 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 1.1 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.8 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.3 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 1.6 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.1 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 1.5 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.7 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.5 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 136.3 | |
Vatten (g) | 29.6 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 4.6 | |
Tillsatt socker (g) | 36 | |
Fritt socker (g) | 36 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket