Bullar, kakor, tårtor

Mjuk kaka tårtbotten

En fras som är mycket vanlig inom bakning är tårtbotten. Det är en sorts kaka som används som bas för en tårta och som för det mesta är gjord av mjöl, socker och smör. Tårtbotten är ett bra alternativ för att skapa en saftig och smakrik tårta som är en njutning både att se på och att äta. Livsmedelsdata.se har sammanställt näringsvärden för mjuk kaka tårtbotten, som bland annat innehåller kolhydrater och fett.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)301Energi
Energi (kj)1258
Protein (g)5.9Makronutrienter
Fett totalt (g)4.19
Kolhydrater, tillg. (g)58.7
Kalcium (mg)99Mineraler
Järn (mg)0.8
Fosfor (mg)197
Selen (µg)10.3
Zink (mg)0.6
Magnesium (mg)8
Folat (µg)25.7
Jod (µg)18.2
Kalium (mg)85
Natrium (mg)137
Salt, NaCl (g)0.3
Vitamin A (RE/µg)93.6Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.04
Vitamin B12 (µg)0.56
Vitamin C (mg)0.3
Vitamin D (µg)0.59
Vitamin E (mg)2.3
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)93.4
Betakaroten/β-Karoten (µg)1
Tiamin (mg)0.04
Riboflavin (mg)0.16
Niacin (mg)0.13
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.55
Sockerarter tot. (g)36.4Sockerarter
Monosackarider (g)0.2
Disackarider (g)36.2
Summa mättade fettsyror (g)1.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.8
Stearinsyra C18:0 (g)0.3
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)1.6Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)1.5
Summa fleromättade fettsyror (g)0.7Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.5
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)136.3
Vatten (g)29.6
Alkohol (g)0
Aska (g)1
Avfall (skal, etc)(%)4.6
Tillsatt socker (g)36
Fritt socker (g)36

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen